2012. április 8., vasárnap

Vegabuli II.




Hirtelen felindulásból, utolsó pillanatban szerveztük. És marha jó volt!!! Ez úton is köszi mindenkinek. Nem volt egyszerű a nagy felfordulás  (amit meg kell jegyezzek imádok!) közepette jegyzetelni, de nagyjából mindent feljegyeztem.

A karalábé halála
A menü pedig:

Mi ezt főztük ki:

Sörös sajtleves snidlinggel – készítek egy kis besamel mártást, amiben belemegy egy krémsajt, mindenféle reszelt sajt (kb. 10 dkg, nagyonfinom füstölttel), nyakon öntöm apránként zöldséglevessel, és mivel túl sűrűnek bizonyult, valakinek lenyúltam a megmaradt sörét, és egyesítettem őket. Fűszerek: szerecsendió, minden krémleves barátja; csili és snidling. Vigyázat, nagyon tömény.





Csilis, rozmaringos puliszkaszeletek – újhagymás házi joghurt és tejföl mártogatóssal
Hugh-tól tanultam, és nagyon finom lett: http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/hugh-fearnley-whittingstall/polenta-with-tomato-sauce-recipe



Baked ziti (házi paradicsomszósz-csőben sült penne ricotta és mozzarella sajttal)

Kell hozzá:
- kevés olaj
- 1 hagyma apróra vágra
- 2 tévé paprika
- 1 erős paprika
- 7-8 paradicsom
- 1 fokhagyma
- 1-2 babérlevél
- tetszés szerint paradicsomkonzerv
- 250 g ricotta (a tehéntúró is megteszi, mi is ezt használtuk most)
- 1 zacskó penne
- mozzarellaszeletek, amennyi befedi a sütőformánkat

A házi paradicsomszósz persze nyáron lesz a legfinomabb, tervezem is, hogy készítek egy hatalmas adagot, és lefagyasztom. 
Az olajon megdinszelem a hagymát, fokhagymát, hozzádobom a többi kockára vágott zöldséget, és addig főzöm, amíg a víz elkezd kijönni belőlük, ekkor jöhet bele a babérlevél. Addig kell az egészet lassú tűzön rotyogtatni, amíg a víz elfő, lehet dúsítani konzervvel, a végén jön bele mindenféle zöldfűszer. Ekkor le kell hűteni szobahőmérsékletre, bele kell keverni a ricottát/túrót. Közben persze már kifőztük a tésztát, al dente persze, és hozzáöntjük a szószhoz, az egészet egy jénaiba borítjuk, és mozzarella szeletekkel kalapoljuk. Addig sütjük, amíg a tetején ráolvad a sajt. Nyammm!




Mindenki más ilyen finomakat készítette a pici konyhánkban:

Nyers brokkoli-cukkini saláta

Én esküszöm soha nem gondoltam, hogy ezeket nyersen is lehet enni, pedig mennyire kézen fekvő. Csak úgy ájuldoztam, olyan finom volt, megy is a hideg ebéd listára!

Á. ezt boszorkánykodta bele:

- 1 brokkoli
- 1 salátacukkini
- 1 kaliforniai paprika
- némi sajt
- répa
- tökmag
- olíva olaj
- petrus, kakukkfű, só és bors

Mindent kockára vágott, és összeborogatott, isteni lett.




Cukkini bulgur

É. a cukkinit vékony szeletekre vágta, és egy kis olajjal megkent fólián (ideális esetben sütőpapíron) barnára pirította a sütőben. A bulgurt kifőzte, tett bele paradicsompürét, mentát, oregánót, olíva olajat, sót és persze az édesre pirult cukkiniszeleteket.



Padlizsános-csicseriborsós-gombás valami – na itt, bevallom, elakadtam, nem tudom, hogy készült, de majd J. leírja ide, ha akarja.

Egyszerű paradicsomsaláta (paradicsom, lilahagyma, almaecet, olíva olaj, só bors) – klasszikus, és mindig finom.

Csicseriborsó krém – ez vicces volt, mert szerintem fél órás váltásban mindenki pucolt egy kevés csicseriborsót, majd megfőztük, leturmixoltuk, és gondolom, olíva olaj ment bele. 

Igazi buli hangulat, szakácstömeg a konyhában, sürgés-forgás, elképesztő ételek. Köszi!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése