Hirtelen felindulásból, utolsó pillanatban szerveztük.
És marha jó volt!!! Ez úton is köszi mindenkinek. Nem volt egyszerű a nagy
felfordulás (amit meg kell jegyezzek imádok!) közepette jegyzetelni, de
nagyjából mindent feljegyeztem.
A karalábé halála |
A menü pedig:
Mi ezt főztük ki:
Sörös sajtleves snidlinggel – készítek egy kis besamel mártást, amiben belemegy egy krémsajt,
mindenféle reszelt sajt (kb. 10 dkg, nagyonfinom füstölttel), nyakon öntöm
apránként zöldséglevessel, és mivel túl sűrűnek bizonyult, valakinek lenyúltam
a megmaradt sörét, és egyesítettem őket. Fűszerek: szerecsendió, minden
krémleves barátja; csili és snidling. Vigyázat, nagyon tömény.
Csilis, rozmaringos puliszkaszeletek – újhagymás házi joghurt és tejföl mártogatóssal
Hugh-tól tanultam, és nagyon finom lett:
http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/hugh-fearnley-whittingstall/polenta-with-tomato-sauce-recipe
Baked ziti (házi paradicsomszósz-csőben sült penne ricotta
és mozzarella sajttal)
Kell hozzá:
- kevés olaj
- 1 hagyma apróra vágra
- 2 tévé paprika
- 1 erős paprika
- 7-8 paradicsom
- 1 fokhagyma
- 1-2 babérlevél
- tetszés szerint paradicsomkonzerv
- 250 g ricotta (a tehéntúró is megteszi, mi is ezt használtuk
most)
- 1 zacskó penne
- mozzarellaszeletek, amennyi befedi a sütőformánkat
A házi paradicsomszósz persze nyáron lesz a
legfinomabb, tervezem is, hogy készítek egy hatalmas adagot, és
lefagyasztom.
Az olajon megdinszelem a hagymát, fokhagymát,
hozzádobom a többi kockára vágott zöldséget, és addig főzöm, amíg a víz elkezd
kijönni belőlük, ekkor jöhet bele a babérlevél. Addig kell az egészet lassú
tűzön rotyogtatni, amíg a víz elfő, lehet dúsítani konzervvel, a végén jön bele
mindenféle zöldfűszer. Ekkor le kell hűteni szobahőmérsékletre, bele kell
keverni a ricottát/túrót. Közben persze már kifőztük a tésztát, al dente
persze, és hozzáöntjük a szószhoz, az egészet egy jénaiba borítjuk, és
mozzarella szeletekkel kalapoljuk. Addig sütjük, amíg a tetején ráolvad a sajt.
Nyammm!
Mindenki más ilyen finomakat készítette a pici konyhánkban:
Nyers brokkoli-cukkini saláta
Én esküszöm soha nem gondoltam, hogy ezeket nyersen is
lehet enni, pedig mennyire kézen fekvő. Csak úgy ájuldoztam, olyan finom volt,
megy is a hideg ebéd listára!
Á. ezt boszorkánykodta bele:
- 1 brokkoli
- 1 salátacukkini
- 1 kaliforniai paprika
- némi sajt
- répa
- tökmag
- olíva olaj
- petrus, kakukkfű, só és bors
Mindent kockára vágott, és összeborogatott, isteni
lett.
Cukkini bulgur
É. a cukkinit vékony szeletekre vágta, és egy kis
olajjal megkent fólián (ideális esetben sütőpapíron) barnára pirította a
sütőben. A bulgurt kifőzte, tett bele paradicsompürét, mentát, oregánót, olíva
olajat, sót és persze az édesre pirult cukkiniszeleteket.
Padlizsános-csicseriborsós-gombás valami – na itt, bevallom, elakadtam, nem tudom, hogy készült, de majd J. leírja
ide, ha akarja.
Egyszerű paradicsomsaláta (paradicsom, lilahagyma, almaecet, olíva olaj, só bors) – klasszikus, és
mindig finom.
Csicseriborsó krém – ez vicces
volt, mert szerintem fél órás váltásban mindenki pucolt egy kevés
csicseriborsót, majd megfőztük, leturmixoltuk, és gondolom, olíva olaj ment
bele.
Igazi buli hangulat, szakácstömeg a konyhában,
sürgés-forgás, elképesztő ételek. Köszi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése